Kroonluchters

Kroonluchters

Een kroonluchter is een hanglamp die dankzij zijn vele decoratieve armen een klassieke uitstraling heeft. In hun meest herkenbare vorm zijn deze kroonluchters voorzien van kristal of glas, toch zijn er wel degelijk moderne kroonluchters te vinden die uitstekend passen in een industriƫle, landelijke of moderne leefruimte. Waar je deze klassieke hanglamp ook plaatst, een kroonluchter komt in elke ruimte uitstekend tot zijn recht.

Filter

Kroonluchter kopen

Wie aan een kroonluchter denkt, denkt misschien al snel aan een enorme gang met een hoog plafond of aan een chique kasteel dat aan een gracht gelegen is. Toch komt een mooie kroonluchter in vrijwel ieder huis goed tot zijn recht. Deze klassieke hanglampen zijn er namelijk in alle soorten en maten, zo vind je altijd de kroonluchter die bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een moderne zwarte kroonluchter voor een industrieel interieur of ga juist voor een klassieke kroonluchter met kristal of goud. Een kroonluchter van hout is ook een optie en komt uitstekend tot zijn recht in een landelijk interieur.

De meeste kroonluchters worden na aanschaf geleverd zonder lichtbron, houd hier dus rekening mee bij een eventuele bestelling. Ook zijn deze kroonluchters vaak voorzien van een kleinere E14 fitting, het is dus belangrijk ook een passende lichtbron bij deze sfeervolle hanglamp te bestellen.

Een kroonluchter van verschillende materialen

Hoewel klassieke kroonluchters nog steeds worden gemaakt van metaal en kristal zijn er inmiddels talloze materialen waar deze hanglampen van worden gemaakt. Zo worden deze opvallende lampen tegenwoordig ook gewoon gemaakt van hout of zijn ze zelfs voorzien van een lampenkap. Kroonluchters zijn dus echt niet meer zo kitsch als vroeger en laten ieder interieur stralen. Wil je naast je mooie lamp ook nog wat energie besparen, voorzie je nieuwe kroonluchter dan van LED-lampjes. Hiermee bespaar je zoveel mogelijk energie.